Een soort van ritme

nera_k-160730-25
Foto: Karen Leijzer / Nera-K.com

Heb je al een beetje een ritme gevonden? De meest gestelde vraag van de afgelopen weken. Wat voor een ding? Vijf schema’s op elkaar aanpassen, het valt me nog niet mee.

Nou ja, eigenlijk vier, want ik heb geen schema. Ik prop af en toe eens een stukje fruit of brood in mijn mond, ik douche steeds minder en ik slaap kort. Alles rondom de schema’s van de andere vier. Maar begrijp me niet verkeerd, dit is geen klaagzang en ik zal mezelf nooit een ploetermoeder noemen (overdrijven is immers ook een kunst). Om nou te zeggen dat ik continue geniet, gaat me ook iets te ver, maar er zijn zeker veel genietmomentjes ja, zie twee blogposts terug.

Volgens de adviezen van tegenwoordig dien je op verzoek te voeden. Maar hoe dan? Ik kan Vieve toch moeilijk midden op het schoolplein in de bakfiets de fles gaan geven. En een hongerige baby rond een uur of zes als een oververmoeide peuter en kleuter in bad zitten is ook niet echt handig, weet ik inmiddels uit ervaring. En dan te bedenken dat ik de avondspits met twee kinderen al een dingetje vond. Regelmatig plan ik Vieve’s voedingen dus toch maar gewoon in. Vieve’s schema probeer ik aan te passen op de andere schema’s en soms tevens andersom.

Maar steeds als ik denk dat er heel in de verte een soort van ritme begint te ontstaan lijkt dit het volgende moment alweer in duigen te vallen. Zo hadden we bijvoorbeeld eindelijk die zes flessen onder de knie maar nu is er een fles af en moeten we opnieuw gaan uitvinden wanneer de voedingsmomenten zullen plaatsvinden. Of: nu de peuter op dansles zit, wil ook de oudste op dansles. Op woensdag de één en op donderdag de ander. Joepie. Hoe ga ik de voedingen daar op aan passen? Of neem ik een fles mee? En wat voor invloed heeft dit op Vieve’s slaapjes? Vaak wordt er gezegd dat je een derde kindje ‘er wel even bij doet’, maar toch ben ik het daar niet helemaal mee eens.

Een ritme. De stakkers die me ernaar vragen weten bij het zien van mijn veelzeggende blik niet hoe snel ze van onderwerp moeten veranderen. Alsof mijn wallen niet voor zich spreken. Zij hebben overigens best een aardig ritme gevonden. Zondagavond zijn ze bijna weg om vervolgens vanaf dinsdag weer in vol ornaat terug te zijn met een hoogtepunt op vrijdagavond wanneer ze wederom op mijn knieën hangen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,

Comments are closed.