Maandagochtend wrap-up: date middag!

20170128-DSCF6348
Goedemorgen! Maite is weer op school, Vieve slaapt, Julie kijkt televisie en terwijl ik dit typ, sip ik wat van mijn koffie, eruitziend als een verzopen kat. Maar het is in ieder geval niet meer zo koud, dat scheelt weer wat mutsjes, wantjes en dekentjes.

Date middag
20170128-DSCF6380
Het afgelopen weekend hadden Peter en ik eindelijk weer eens een date. De laatste keer was.. uhm.. een tijdje geleden. We gingen ‘s middags, zodat we ook konden winkelen. En we konden meteen even wat tandenborstels en spenen halen. Jep, heel romantisch. Maar het was heel gezellig om er even uit te zijn samen en ik was al zo lang niet meer in de binnenstad van Deventer geweest, eigenlijk schandalig. Want Deventer is geweldig!

Eindelijk heb ik de nieuwe winkel van speelgoedwinkel Speel je wijs kunnen bekijken, wat hebben ze veel leuks! We dronken koffie bij Yvon en aangezien er cheesecake op de menukaart stond, ging ik uiteraard daar voor. (Want cheesecake verslaafd!) Het was heerlijk! We gingen daarna nog even naar binnen bij onder andere Waar, Hoge Ramen en Dille & Kamille.

Als afsluiter van de middag aten we wat bij Fooddock. Peter is hier regelmatig te vinden omdat hij vaak foto’s maakt in het havenkwartier, maar ik was er nog nooit (!) geweest. De froyo was heerlijk en Peters hamburger ook. Lekker sfeertje ook daar. Aanrader! Het enige minpuntje is dat Geflipte kippen er weggaat. Peter nam hiervan regelmatig een broodje voor me mee en die zijn echt zo heerlijk!

Kleine meisjes worden groot
Afgelopen zaterdag mocht Maite voor het eerst met kleren aan zwemmen en ze was zo trots dat ze zelfs zin had om te gaan. Dat komt niet heel vaak voor, iets wat ik goed begrijp: Heb je weekend, moet je nog in alle vroegte naar dat -koude!- zwembad. Maar ze doet nog steeds haar stinkende best en het eind is in zicht. Het duiken vindt ze nog wat lastig, maar ook dat komt vast helemaal goed.

Julie is volop aan het oefenen met het potje en de wc. Ze moet in april naar school dus ik ben af en toe wel wat onzeker: gaat het voor die tijd lukken? Maar ik moet mezelf er soms gewoon even aan helpen herinneren dat het bij Maite ook helemaal goed kwam en dat kinderen nou eenmaal niet alles tegelijk kunnen, iets wat mijn oma altijd al zei. Relax mama! (Note to self.) En over groot worden gesproken: volgens mij zit er bij Vieve een tandje aan te komen. Stop de tijd!

Corine Lammers fotografie?
20170126-DSCF6286
Ook de afgelopen week oefende ik weer met onze Fuji. De automatische stand is nu echt verleden tijd voor mij. Ik vind het heerlijk om te doen, maar ik ben nog wel een beetje onzeker. Peter vindt het geloof ik wel leuk om me het een en ander te leren en al pratende hebben we zelfs wat plannen gesmeed voor de toekomst. Of ik die plannen echt tot uitvoering kan brengen, weet ik nog niet. Ik heb geen idee of ik het wel kan. De komende tijd blijf ik in ieder geval wel oefenen.

Wat staat er bij jullie op het programma deze week? Peter reist de komende dagen behoorlijk wat af voor zijn werk en ik pendel met de meiden in de bakfiets weer naar school en dansles. Fijne week allemaal! (Ondanks de voorspelde regen.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,

Categorie:Wrap-up

Comments are closed.